пʼятниця, 19 січня 2018 р.

Майстер - клас декупажу від Козиряцької Насті


Декупаж (від фр. decouper вирізати з паперу) — це декоративна техніка на тканині, склі, дереві (та інших поверхнях), що полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується. Сенс методу полягає в тому, що на потрібну поверхню наклеюється тонкий шар паперу з попередньо нанесеним на нього малюнком. У результаті виходить ілюзія ручного розпису. 



    Для початку готують поверхню, на яку будуть наносити картинку. Вона обов’язково повинна бути чистою і сухою. Якщо ви працюєте зі скляною поверхнею, її треба затонувати акриловою фарбою бажаного відтінку.

     Вирізають картинку. Робити це потрібно акуратно, намагаючись повністю видалити фон, особливо якщо він темний. 
    На  поверхню предмета наносять шар клею ПВА. Дуже обережно приклеюють картинку до поверхні. Поспішати в цій справі категорично заборонено. При наклеюванні зображення на круглу опуклу поверхню, на ньому необхідно проробити кілька насічок в місцях найменшої важливості.
    Надлишки клею видаляють за допомогою серветки і залишають роботу до висихання.
  

        Виконують покриття декорованої поверхні декількома шарами лаку, щоразу  повністю висушуючи попередній шар. В результаті повинна вийти рівна і гладка поверхня без обрису контурів картинки.

Немає коментарів:

Дописати коментар