субота, 20 березня 2021 р.

Про зовнішній вигляд і набагато більше

 

 Сьогодні на годині спілкування обговорили стилі одягу. Прийшли до висновку, що треба вдягатися відповідно до мети, місця знаходження та виду діяльності. А головне – треба відповідально купувати одяг та формувати свій гардероб. Дуже важливо обмежити придбання одягу. Чому? Виявляється, що текстильна продукція та екологія дуже пов’язані.
   Щороку 92 мільйони тонн текстильної продукції потрапляють на смітник, а не переробляються. Тканини складаються з суміші різних матеріалів. Ці матеріали важко відокремити, тому 99% одягу спалюється. Це призводить до забруднення повітря і збільшення у ньому парникових газів.
 Речі з синтетичних матеріалів довго розкладаються. Наприклад, поліестер розкладається 200 років.
   Компанії, що створюють «швидку» моду, виготовляють дешевий одяг з неякісних матеріалів. Шиють його у бідних країнах, де люди за 12 годин роботи отримують 1 долар на місяць.
   Це призвело до того, що до 2000 року обсяг придбаного одягу збільшився вдвічі. Часто купуються речі, що вдягаються тільки один раз. У Європі на кожну людину припадає щороку в середньому 13кг одягу.
   Якщо ситуація не зміниться, до 2030 року виготовлення текстилю зросте на 63%. Щоб забезпечити промисловість сировиною, потрібні 3 таких планети, як наша Земля.
 Чи є вихід з ситуації? Треба раціонально підходити до придбання одягу, підтримувати «сталу» моду. Зараз відповідальні люди формують так званий «капсульний» гардероб: невелика кількість якісних речей, які вдало поєднується між собою.
   Як виявилося, наш зовнішній вигляд та екологічна проблема зміни клімату дуже пов’язані між собою.
                                   Джерело: Youtube канал «Телебачення Торонто».
Автор Макс Щербина «Мода, що вбиває»

Немає коментарів:

Дописати коментар